Mazumiņš kūkas (recepte)


Sveikas, dāmas. 
Kāda garda un viegla kūka vasaras piknikam vai tējas ballītei.

 Pamatne:
  • 0,25 kg cepumi
  • 0,05kg lazdu rieksti
  • 0,070-0,1 kg sviesta*
  • Krēmam;
  • 0,5 kg pilnpiena biezpiens**
  • 0.25kg saldais krējums
  • 0,12kg cukurs
  • 1-2 t.k. vaniļas cukurs
  • 0,01kg želatīns***

Gatavo pamatni: 
Riekstus apgrauzdē, Cepumus sablenderē, pievieno sablenderētus riekstus. Visu kārtīgi sajauc kopā un pievieno izkausētu sviestu. Sviestu pievieno pakāpeniski, masa nedrīkst būt pārāk sviestaina. Izklāj kūku formā ar diametru 24cm, apakšā paliekot cepamo papīru vai pārtikas plēvi. Liek leduskapī uz 10 minūtēm.

Gatavo krēmu: 
Uzbriedina želatīnu aukstā ūdenī. Biezpienu,saldo krējumu,cukuru un vaniļas cukuru saputo līdz masa kļūst biezāka. Želatīnu izkausē ūdens peldē un pievieno masai.**** No ledusskapja izņem jau gatavo pamatni, virs tās izkārto ogas pēc vēlēšanās. Pārlej ar gatavo masu. Ja ir vēlme tad arī virspusē var uzbērt ogas. Liek ledusskapī vismaz uz 2h. Jo vairāk vasaras ogas tiks pievienotas,jo garšīgāka kūka kļūs;)

Piezīmes: *Sviesta daudzums atkarīgs no cepumiem. Ja cepumi paši par sevi būs sviestaināki,tad sviests būs mazāk jāpievieno. Ja izmantosiest selgu, būs jārēķinās ar 0,1kg sviesta. **Izmantoju pilnpiena biezpienu, tas ir sulīgāks, lielāki biezpiena graudziņi un kūkai dod patīkamāku garšu. ***Izmantoju želatīnu plāksnēs. Cena svārstās no 1,5-2 eiro. Šim želatīnam nepiemīt nepatīkamā smarža un garšā, kā tas ir paciņās. Vieglāk un ērtāk izmantojums. Nav jāaprēķina pievienojamais ūdens daudzums, pārlej ar aukstu ūdeni un atstāj uz 5 min. Izpiež lieko ūdeni un izkausē. **** Reizēm pievenojot želatīnu gadās ka tas saiet kunkuļos, jo masa bijusi par aukstu. Šādos gadījumos bļodu ar gatavo masu ieliekam otrā bļodā ar karstu ūdeni, maisam līdz želatīns ir izkusis.

Atsākoties siltai saulītei :)


Comments

Popular posts from this blog

Dzintars

Mazliet svētku sajūta un 7 Soļi Svaiga Gaisa

Skrubīši no Multilukss