Garšo citrons ?

Daudz darba, aizņemtība – šīs ir standarta frāzes, ko mēs izmantojam ik uz stūra. Bet reizēm tās ir vajadzīgas, lai noslēgtos no pārējiem, lai pabūtu vienatnē ar sevi. Bet tam visam ir pozitīvā puse, rodas iedvesma, kas bija kaut kur paslēpusies.

Ar nepacietību gaidām pavasari, bet nenāk tā nenāk. Tad pavasara sajūta jāuzbur pašiem - krāsās, smaržās un garšās. Vieni no pirmajiem vēstnešiem ir izplaucēti bērzu zariņi. Ikreiz ieraugot izplaucētas lapiņas un pumpurus ieslīgstu atmiņās par bērnību. Kopīgā došanās ar vectēvu uz mežmalu, pareizo zariņu izvēle un patīkami pavadīts laiks. Pārnākot mājās, tie vienmēr tika novietoti goda vietā uz virtuves galda. Ar nepacietību gaidīju to mirkli, kad izplauks lapiņas. Tas, protams, nenotika tik ātri kā es gribēju.
Bet.. tad pienāca Tā diena. Sēžot pie galda, našķojoties ar kādu gardumu vai vienkārši citronu ar cukuru, bija tā neaprakstāmā sajūta, ārā viss ir pelēks un nespodrs, bet dzīvoklī pavasaris jau klāt.
Kā mēs varam uzburt pavasari savā virtuvē?? Izmantojot Citronu. Tas ir sulīgs, vitamīniem bagāts un dzeltens kā pavasara saulīte.  Šoreiz uztaisīsim krēmu, kas ir saldeni skābs un maigi dzeltens kā tikko izplaukušas narcises. Patiks tiem, kas uz saldumiem ir uz Jūs. Vislabāk šo krēmu ēst ar svaigi ceptām pankūkām ..mmm ..garšu simfonija mutē. Vasarā to var baudīt ar svaigi lasītām ogām. Bet es to baudu pa tiešo no burciņas, nav man gribasspēks, lai atteiktos no tāda garduma.
Nu tad ķersimies klāt...

Citronu krēms:

  • 0,100 kg cukurs*
  • 0,100kg sviests
  • 0,100 l citronu sula un miziņa (apmēram 3 citroni)
  • 2 olas

Cukuru, sviestu, citronu sulu un miziņu liek metāla bļodā. Liek virsū katliņam, kurā ir ieliets ūdens. Bļodas apakša nedrīkst pieskarties ūdenim. Karsē masu līdz sviests ir izkusis. Atsevišķā bļodā viegli samaisa olas, lēnām pievieno karsto masu nepārtraukti  to maisot. Liek atpakaļ karsēties. Karsē līdz iegūst krējuma konsistenci, apmēram 10 min.
Katliņu liek bļodā ar aukstu ūdeni vai ledu, turpina maisīt. Šādi tiek pasargāts no nevēlamo baktēriju savairošanās krēmā.
*Cukura daudzumu var mainīt. Varbūt kādam prasās saldāks, bet citam tieši skābāku.
Mūsu brurvīgajiem lasītajiem - PRIECĪGAS LIELDIENAS!


Comments

Popular posts from this blog

Dzintars

Mazliet svētku sajūta un 7 Soļi Svaiga Gaisa

Skrubīši no Multilukss