Citrons un mellenes (+recepte)
Pēc garā pārtraukuma atkal esam pagatavojušas ko garšīgu. Ieskandinam pavasari ar citronu- melleņu kūku. Saldenskāba kūka, kas patiks cilvēkiem kas uz saldumiem ir uz Jūs. Šī kūka prasīs mazliet vairāk laika, bet rezultats būs tā vērts. Ātrāk vēlos vasaras atnākšanu ,kad varēs izmantot svaigi lasītas mellenītes.Mmmm..
Citronu-melleņu kūka
0,230 kg mīksts sviests
0,250 kg cukurs
4 olas istabas temperatūrā
0,375 kg milti
1 ēd. k. cepamais pulveris
½ t.k. sāls
1 standarta glāze kefīra vai paniņas
3 vidēji citroni(sula+miziņa)
0,250kg mellenes*
0,4 svaigais siers(Rasa,Philadelfija, Kārums)
0,1 cukurs**
1-2 ēd.k vaniļas cukurs
Sviestu puto ar cukuru līdz masa paliek gaisīga. Pa vienai pievieno olas, katrai olai atļauj kārtīgi iemaisīties. Atsevišķā bļodā sajauc miltus, cepamo pulveri un sāli. Miltu masu sajauc kopā ar sviesta masu.
Citronu pārlej ar verdošu ūdeni,lai maksimāli nomazgātu kaitīgās vielas no miziņas. Norīvē uz smalkās rīves miziņu un izspiež sulu. To visu pievieno kefīram un lēnām pievieno mīklai. Uzmanīgi iecilā mellenes.
Sadala masu 3 daļās*** un katru daļu cep 20 -25 minūtes. Biskvīta gatavību pārbauda ar koka irbulīti, iedurot irbulīti tam jabūta sausam,ja kaut kas pielīp tam klāt, tad jāturpina cept.
Gatavo pildījumu. Svaigo sieru saputu ar cukuru un vaniļas cukuru. Visu saliek kopa un kūka gatava.
*Var izmantot gan saldētas,gan svaigas mellenes. Mellenes pirms iejaukšanas mīklā apvārta miltos, tā ogas būs pa visu biskvītu un nenosēdīsies biskvīta apakšā.
Ja nav mellenes var izmantot mūsu pašu veselīgās upenes, bet mazliet mazāk apm. 0,200kg.
** Apuvenais cukur daudzums, pārējo pievienojam pēc savas gaumes.
*** Masa jāsadala 3 daļās,lai katrs biskvīts kārtīgi izceptos. Cepot visu mīklu kopā, tas aiņems ļoti daudz laika un iespējams ka vidū biskvīts būs negatavs.
SVEICIENS ARI NO DACES :D
Citronu-melleņu kūka
0,230 kg mīksts sviests
0,250 kg cukurs
4 olas istabas temperatūrā
0,375 kg milti
1 ēd. k. cepamais pulveris
½ t.k. sāls
1 standarta glāze kefīra vai paniņas
3 vidēji citroni(sula+miziņa)
0,250kg mellenes*
0,4 svaigais siers(Rasa,Philadelfija, Kārums)
0,1 cukurs**
1-2 ēd.k vaniļas cukurs
Sviestu puto ar cukuru līdz masa paliek gaisīga. Pa vienai pievieno olas, katrai olai atļauj kārtīgi iemaisīties. Atsevišķā bļodā sajauc miltus, cepamo pulveri un sāli. Miltu masu sajauc kopā ar sviesta masu.
Citronu pārlej ar verdošu ūdeni,lai maksimāli nomazgātu kaitīgās vielas no miziņas. Norīvē uz smalkās rīves miziņu un izspiež sulu. To visu pievieno kefīram un lēnām pievieno mīklai. Uzmanīgi iecilā mellenes.
Sadala masu 3 daļās*** un katru daļu cep 20 -25 minūtes. Biskvīta gatavību pārbauda ar koka irbulīti, iedurot irbulīti tam jabūta sausam,ja kaut kas pielīp tam klāt, tad jāturpina cept.
Gatavo pildījumu. Svaigo sieru saputu ar cukuru un vaniļas cukuru. Visu saliek kopa un kūka gatava.
*Var izmantot gan saldētas,gan svaigas mellenes. Mellenes pirms iejaukšanas mīklā apvārta miltos, tā ogas būs pa visu biskvītu un nenosēdīsies biskvīta apakšā.
Ja nav mellenes var izmantot mūsu pašu veselīgās upenes, bet mazliet mazāk apm. 0,200kg.
** Apuvenais cukur daudzums, pārējo pievienojam pēc savas gaumes.
*** Masa jāsadala 3 daļās,lai katrs biskvīts kārtīgi izceptos. Cepot visu mīklu kopā, tas aiņems ļoti daudz laika un iespējams ka vidū biskvīts būs negatavs.
SVEICIENS ARI NO DACES :D
Brīnišķīgas bildes! Un kūka izskatās tik lieliski, būs vien jāpieraksta recepte un jāpagatavo pašai :)
ReplyDeletehttp://happinessvictim.blogspot.com
x
Paldies Tev liels ! :) patikami lasit :)
Deletetad tik cep augsa un padalies ka Tev sanaca :)
Dace & Laura
Tādu gardumu nav būri jātur, bet kopā ar gārdāko tēju pusdienu pātraukumā jānotiesā :D Skaistas bildes un kūka tik lieliska! ;)
ReplyDeletevai ar piemerotu vinu :) khi :D
DeletePaldies Tev, Zanda :)
Dace & Laura