Garšo citrons ?
Daudz darba, aizņemtība – šīs ir standarta frāzes, ko mēs
izmantojam ik uz stūra. Bet reizēm tās ir vajadzīgas, lai noslēgtos no
pārējiem, lai pabūtu vienatnē ar sevi. Bet tam visam ir pozitīvā puse, rodas
iedvesma, kas bija kaut kur paslēpusies.
Ar nepacietību gaidām
pavasari, bet nenāk tā nenāk. Tad pavasara sajūta jāuzbur pašiem - krāsās,
smaržās un garšās. Vieni no pirmajiem vēstnešiem ir izplaucēti bērzu zariņi.
Ikreiz ieraugot izplaucētas lapiņas un pumpurus ieslīgstu atmiņās par bērnību.
Kopīgā došanās ar vectēvu uz mežmalu, pareizo zariņu izvēle un patīkami
pavadīts laiks. Pārnākot mājās, tie vienmēr tika novietoti goda vietā uz
virtuves galda. Ar nepacietību gaidīju to mirkli, kad izplauks lapiņas. Tas, protams, nenotika tik ātri kā es gribēju.
Bet.. tad pienāca Tā diena. Sēžot pie galda, našķojoties ar kādu gardumu vai vienkārši citronu ar cukuru, bija tā neaprakstāmā sajūta, ārā viss ir pelēks un nespodrs, bet dzīvoklī pavasaris jau klāt.
Bet.. tad pienāca Tā diena. Sēžot pie galda, našķojoties ar kādu gardumu vai vienkārši citronu ar cukuru, bija tā neaprakstāmā sajūta, ārā viss ir pelēks un nespodrs, bet dzīvoklī pavasaris jau klāt.
Kā mēs varam uzburt pavasari
savā virtuvē?? Izmantojot Citronu. Tas
ir sulīgs, vitamīniem bagāts un dzeltens kā pavasara saulīte. Šoreiz uztaisīsim krēmu, kas ir saldeni skābs
un maigi dzeltens kā tikko izplaukušas narcises. Patiks tiem, kas uz saldumiem
ir uz Jūs. Vislabāk šo krēmu ēst ar svaigi ceptām pankūkām ..mmm ..garšu
simfonija mutē. Vasarā to var baudīt ar svaigi lasītām ogām. Bet es to baudu pa
tiešo no burciņas, nav man gribasspēks, lai atteiktos no tāda garduma.
Citronu krēms:
Cukuru, sviestu, citronu
sulu un miziņu liek metāla bļodā. Liek virsū katliņam, kurā ir ieliets ūdens.
Bļodas apakša nedrīkst pieskarties ūdenim. Karsē masu līdz sviests ir izkusis.
Atsevišķā bļodā viegli samaisa olas, lēnām pievieno karsto masu nepārtraukti to maisot. Liek atpakaļ karsēties. Karsē līdz
iegūst krējuma konsistenci, apmēram 10 min.
Katliņu liek bļodā ar
aukstu ūdeni vai ledu, turpina maisīt. Šādi tiek pasargāts no nevēlamo
baktēriju savairošanās krēmā.
Comments
Post a Comment