Chocolate and Red lips
Hello !
Jauna nedēļa, jauni darbi un nedarbi :) khi
Te nu ir mūsu pirmais īstais raksts.
Protams, neiztikt bez "gribējām kā labak, sanāca kā vienmēr! " :D
Uzreiz atvainojamies par kūkas izskatu :D, kūka paspēja izlidot no tramvajā ātrāk kā mēs pašas :D
Jāsmejas un jāpriecājas, ka kūka vēl izskatās pēc kūkas.
Protams, neiztikt bez "gribējām kā labak, sanāca kā vienmēr! " :D
Uzreiz atvainojamies par kūkas izskatu :D, kūka paspēja izlidot no tramvajā ātrāk kā mēs pašas :D
Jāsmejas un jāpriecājas, ka kūka vēl izskatās pēc kūkas.
Esam sabildējušas mūsu domu/ideju par blogu.. kā tas varētu izskatīties.
Iekodies modē:
Skaisti apģērbsimies un apēdīsim gabaliņu kūkas.
Šodienas kūkas akcents ir sarkans un balts, tā nu mēs nedaudz paspēlējāmies :)
Kā Laura pagatavoja kūku..
Sastāvdaļas:
- 7 olas
- 0,1 kg milti
- 0,09 kg kakao
- 0,2 kg cukurs
- pildījums:
- 1 buciņa (340 gr) ķiršu ievārījuma
- 700 gr skābi ķirši (var izmantot saldētus):
- 750 gr 35% krējums
- 0,4kg cukura
- 0,008 kg želatīns
- 0,025 kg ķiršu liķieris vai konjaks
Pagatavošana:
Biskvīts:
Tortes formai, kurai diametrs ir 24 cm, apakšā ieklājiet
cepamo papīru. Kakao sajauciet ar miltiem un izsijājiet. Cepeškrāsni uzsildiet
līdz 170 grādu temperatūrai. Atdaliet olu baltumus no dzeltenumiem.
Ar mikseri putojiet olas dzeltenumu ar cukuru, kamēr tie
kļūst gaisīgi. Atsevišķi saputo olas baltumu, līdz masa kļūst spīdiīga.
Turpiniet putot un pārmaiņus pievienojiet olu dzeltenumus.
Pievienojiet miltus ar kakao (labāk trīs porcijās) ,
uzmanīgī iecilājiet masā. Jo mazāk
sakritīs putas, jo augstāks un gaisīgāks sanāks biskvīts.
Iegūto mīklu pārlejiet sagatavotā formā un ievietojiet
cepeškrāsnī. Cepiet 35 – 40 minūtes, kamēr tajā iespraustais kociņš, kad to
izvelk, būs sauss, tad atdzesējiet to.
No ķiršiem izņemiet
kauliņus. Ja ķirši ir saldēti, atkausējiet tos. Atdaliet biskvītu no formas
malām un novietojiet uz paplātes, kura ir izklāta ar cepamo papīru, ar
apakšpusi uz augšu. Noņemiet papīru no biskvīta un ar asa naža palīdzību
sadaliet to trīs daļās.
UZbriediniet želatīnu, es izmantoju želatīnu plāksēs.
Mazliet dārgāks, bet nav želatīna raksturīgā piegarša. Želatīnu plāksnēs liek
aukstā ūdenī, uzbriedina 5-10 minūtes. Saldo krējumu saputojiet ar cukuru
stingrās putās. Izkausējiet želatīnu,mazā katliņā uz mazas uguns. Kad želatīns
izkusis uzreiz jānoņem no uguns, jo pārkarsējot želatīnu tas zaudē savu
iedarbību. Ieputo saldajā krējumā.
Ievārījumam pievieno liķieri vai konjaku, ja mājās nav, tad
var iztikt bez šīs sastāvdaļas.
Uz galda nolieciet vienu biskvīta daļu. Sasmērējiet biskvītu
ar 1/3 ievārījuma, uzlieciet pusi ogu un apklājiet ar 1/3 putukrējuma.
Lieciet virsū vēl vienu biskvīta daļu, atkārtojiet:
ievārījums, ogas, 1/3 putukrējuma.
Lieciet virsū pēdējo biskvīta daļu, sasmērējiet ar atlikušo
ievārījumu, putukrējumu, sarīvētu melno šokolādi.
Izrotājiet ar svaigiem ķiršiem. Ievietojiet ledusskapī līdz pilnīgai atdzišanai.
Un Gatavs :) Garšīgi ēdušas !
Labu apetīti!
Ar laiku būs daudz uzlabojumi, pagaidām visu cepam, lai redzētu kā izskatīsies.
Testējam un domāja, ko un kā :)
Kā Tev patika ?
Priecāsimies par katru komentāru un ieteikumiem :)
Paldies!
Ļoti patīk sarkanās jaciņas bilde ar tiem svārciņiem! :)
ReplyDeletePaldies, Lapsiņa :)
Deletezem jaciņas, tā ir kleitiņa :)
This comment has been removed by the author.
ReplyDeleteBurvīga ( un izskatās ka arī bezgala garda) kūciņa un outfiti! Skaista krāsu spēle! :)
ReplyDeletewww.callmemaddie.com
Paldies Tev !
DeletePrieks lasiit :)
Jau sen sekojam Tavam burvigajam blogam :) tu esi malacis :)